Лично

Димитър Манчоров е о.з. подполковник с тридесет години кадрова военна служба в редовете на Българската армия. Завършил е ВНВУ „Васил Левски“ – гр. В.Търново и ВА „Г.С.Раковски“ – гр. София с отличен успех и златен медал и дипломна работа по философия на тема: „Съотношение между война и политика в съвременни условия“. Притежава класна квалификация „Инструктор-парашутист“ и „Военен парашутист – I клас“. Признат за парашутист на Бундесфера-Германия.

Защитил е образователна и научна степен доктор по История на културата на Нов български университет с дисертация на тема: „Митове, ритуали и изкуство във военното дело на българите до IX век“.

Автор е на 15 научно-изследователски публикации, на сценарии за комикс посветен на Чавдар войвода и на четири късометражни филма излъчени по БНТ-1 през 2001 г. на тема: „Как се става командос“.

Работил е като сторибордист по специални ефекти в „Nu Boyana Film Studios“ – гр. София по филмите: Конан – нова версия; „Command Performance“ (Главно представление) на Долф Лундгрен; „The Expendables“ (Непобедимите) на Силвестър Сталоун и други.